ПРОШИРИ СВОЈ УМ

Позивамо вас на отварање самосталне изложбе Маје Стајић, дизајнерке визуелне уметности, с дугогодишњим искуством у области креативних индустрија графичког и индустријског дизајна. Изложба ће бити свечано отворена у Галерији Историјског архива у Панчеву, 8. децембра 2017, у 20 сати.

У хаосу савременог начина живота, који као један од приоритета има брзу и ефикасну комункацију, као и усвајање порука једним кликом или погледом, уметност дизајна постала је индустрија. Индустрија која меље, која доводи до граница креативности, али и исцрпљености. Многима стога постаје приоритет пуко рекламирање клијента, често без икаквих уметничких претензија, а још чешће банализовањем поруке која треба да стигне до потрошача или корисника услуге.

Дизајнер визуелне уметности, с 20 година искуства у области креативних индустрија графичког и индустријског дизајна, Маја Стајић се издваја потпуно другачијим приступом, за њу дизајн није само оно чиме се професионално бави, за њу је он начин живота. Након завршених студија на Вишој политехничкој школи у Београду, њен рад је фокусиран на графички и веб-дизајн, поља која постављају високе стандарде и подразумевају праћење најновијих трендова и констанстантно усавршавање, које је обухватало и праксе у најпознатијим маркетиншким агенцијама, као што су „New Moment” и „Мирко Илић Корп.” и сарадњу с великим именима индустријског дизајна, као што је Карим Рашид. Мајина урођења радозналост и висока професионалност стављају је у ред оних дизајнера који су у стању да одговоре на све изазове које намеће тржиште, нудећи клијенту потпуно визуелно решење, које поред функционалности задовољава и високе естетске стандарде. Такве вредности су умеле да препознају како фирме у којима је радила („Jocker Games”, „Техномаркет”, Маркетиншка агенција „Панама плус”), тако и клијенти којима се посветила као самостални дизајнер. Међу онима који су јој указали поверење у редизајнирању визуелног идентитета налазе се и веома важне институције као што су Медицински факултет у Новом Саду, Машински факултет у Београду, Хотел „Србија”, ХИП „Петрохемија”, Српска академија наука и уметности и многи други.

Ова изложба је само један од показатеља Мајине свестраности и један део њеног лепог и важног путовања кроз свет уметности дизајна. Пута који није увек лак, али је изазован. А свако ко зна Мају, зна да она воли изазове, јер они помажу да се расте у професионалном и сваком другом смислу, помажу да се прошири ум. Без тога нема магије, нема уметности.

Кустос изложбе:

Даница Крстић, кустос и историчар уметности